Playful Behaviour Design

Leer hoe je gedrag verandert aan de hand van serious games. Zet kennis uit de gedragspsychologie in om je dienst of product te verbeteren, je organisatie sterker te maken en de samenwerking en communicatie van je teams en afdelingen te verbeteren. Je leert in de games essentiële vaardigheden die je inzet in het werken met gedrag. Binnen én buiten je organisatie.

Spelend (leren) veranderen

Al spelende leer je een nieuwe vaardigheid aan en manier van kijken die we ‘de gedragsbril’ noemen. We hebben 9 games ontwikkeld die allemaal net op een andere manier ingaan op het werken aan het veranderen van gedrag. Elk spel is volledig online, hybride en fysiek op locatie te spelen.

Zo ziet een spelmiddag eruit (dagdeel van 3 uur)
Een middag of ochtend duurt 3 uur. Het spel zelf speel je een uur tot anderhalf, afhankelijk van het spel. Je krijgt een masterclass vooraf waarin je meer leert over de methode en de theorie die aan het spel ten grondslag ligt. Vooraf is er gesprek en achteraf reflectie. In elk spel zit ‘gamified content’, wat inhoudt dat er een gesprekstechniek of theorie uit de management- of gedragspsychologie in de gameplay verwerkt zit. Je leert door te spelen de nieuwe kennis of methode toepassen, waardoor je sneller leert en, zo is bewezen, de inhoud langer onthoud.

Met hoeveel mensen kun je spelen?
De spellen zijn geschikt voor groepen van 4-14 personen. Je speelt de spellen online in de tool Miro, met daarnaast een video-verbinding in Zoom (of tool naar keuze), hybride of live op een externe locatie of incompany. Wil je met meer mensen spelen? Dat kan! Neem contact met ons op via het formulier hieronder voor een offerte op maat. Er is altijd iets mogelijk, ook voor grote groepen.

Programma’s

Je kunt door het combineren van spellen een programma samenstellen. De onderverdeling die wij hieronder hebben gemaakt staat niet vast, je kunt dus zelf kiezen welke 3 spellen je combineert in een programma. Drie thema’s die wij hebben aangebracht zijn: communicatievaardigheden, gedragsonderzoek uitvoeren en adaptieve teams. Door de games te combineren in een programma krijg je een versterkend effect. De games vullen elkaar aan qua vaardigheden. De kennis en kunde die je opdoet met 3 games zorgen voor een cultuuromslag over het werken met gedrag binnen je organisatie.

Een programma heeft extra’s
Een spelmiddag of -ochtend bestaat steeds uit een masterclass over gedragstheorie, het spelen van de game en een afronding. Je loopt of logt de spelsessie uit met een flinke portie kennis, de vaardigheid van de game al goed in de vingers en een glimlach! Je krijgt als onderdeel van een programma na de spelsessie een pakketje mee waar formats inzitten die je inzet om je nieuw geleerde skill mee te blijven oefenen en inzetten in je dagelijks werk. Ook plannen we 3 keer een bel moment in om je te coachen en is er een terugkomdag na een maand.

Intervisie
Wij houden de vinger aan de pols en kijken hoe het je teams vergaat. Elke 2 weken is er een bel moment (20-30 minuten) en deel je met de groep wat je resultaten zijn. Je krijgt tips mee over hoe je het oefenen volhoudt en je nieuwe gedrag verankert.

Hoe lang duurt een programma?
Het programma is in twee tempo’s te doorlopen. Als fast-track van 6 weken of als intermediate-track van 3 maanden. Kies je voor de fast-track dan ben heb je 3 speldagen met daar tussen steeds twee weken. De ene week een spelsessie, de ander een bel moment met ToiToi om te kijken hoe je dat wat je hebt geleerd hebt toegepast. Kies je voor de intermediate-track dan heb je elke maand 1 spelsessie, en halverwege de maand een bel moment. Een maand na je laatste intervisie is er een terugkom moment waarin ToiToi met de groep terug en vooruitblikt.

Prijzen

De prijs van een online training (van 3 uur) is 275,- per persoon (ex BTW).
De prijs van een hybride / live training (van 3 uur) is 325,- per persoon (ex BTW).
Er kan met minimaal 4 deelnemers gespeeld worden.

Incompany workshop
Prijs van een incompany workshop is 1.900 in totaal (ex BTW). Uitgaande van 1 online training. Bij live / hybride trainingen is de prijs 2.250 in totaal (ex BTW). Een incompany workshop is mogelijk vanaf 7 personen tot 10 personen. Ben je met een grotere groep? Dan maken we een offerte op maat.

Incompany programma
De prijs van 1 programma (met 3 games naar keuze) is 5.600,- in totaal (ex BTW).

Spellen inzetten in jouw organisatieverandering?

Wil je de programma’s of losse spellen breder inzetten in je organisatie? Dat kan! Laat ons je wensen weten over het integreren van de spellen in je huidige organisatie veranderproces, bedrijfsschool of opleidingsprogramma. Er is veel mogelijk, we kijken graag samen naar een passende oplossing voor jouw organisatie. Vul hieronder het contactformulier in met je vraag!

Communicatie vaardigheden

Spel 1:
Feit of fictie?

Leer onderscheid maken tussen feiten en interpretaties. Wat neem je letterlijk waar en wat denk je te zien? Aan de hand van beeldende verhalen duiken we in op wat mensen zeggen, voelen, denken en doen. Door feiten te onderscheiden van fictie leer je beter waarnemen en tot andere inzichten te komen.

Spel 2:
Culturele bril

De bril waar jij de wereld mee ziet en die van een ander kunnen compleet van elkaar verschillen. Zet je eigen culturele context af en leer hoe je je perspectief kunt herkaderen.

Spel 3:
Feedback geven

Creëer meer begrip door te communiceren met elkaar via non-violent communication. Kom los van het denken in tegenstellingen: ja-nee, zwart-wit, alles-niks. Leer hoe je elkaar constructief vertelt wat je nodig hebt en kom tot een oplossing die werkt voor beide.

Gedrags-onderzoek

Spel 1:
Test je aannames

Aannames hebben we allemaal. Toch beperken ze je blik en de communicatie. Leer herkennen dat je aannames maakt. En stap over de drempel heen om ernaar te vragen: klopt dat? Ga next level en test welke aannames jij hebt in je werk.

Spel 2:
De probleemscan

Leer een (gedrags)probleem in kaart brengen. Welke vragen stel je jezelf? Op welke punten duik je dieper in? Zet de gedragsbril op. Het spel is gebaseerd op sociaal psychologische onderzoeksmethoden en richt zich op een concrete case. Wat zet jij in?

Spel 3:
Vraag maar raak!

Mensen praten graag over zichzelf. Stel ze een vraag en ze geven een antwoord. Toch is interviewen een skill op zich. Hoe voorkom je dat je naar de bekende weg vraagt? Welke vragen stel je dan wel? Ook maak je het behapbaar en leer je waar je mensen vindt om te interviewen.

Adaptieve Teams

Spel 1:
Leer leren

Om adaptief te worden moet je weten hoe je bekwaam kunt worden in nieuwe vaardigheden. Hoe verloopt dit proces van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam? Je leert via welke weg jij daar komt, aansluitend op het leertype dat bij jou past.

Spel 2:
Fluïde rollen

Leer hoe je de talenten en kwaliteiten van het team (en stakeholders) inzet. Je leert afstemmen over wie wat voor taken oppakt en krijgt inzicht in hoe de groep zich als groep gedraagt. Je oefent om als groep te reageren op verschillende scenario’s. En daardoor leer je sturen op de aanpak van het team.

Spel 3: Geoliede machine

Ook op procesniveau kun je adaptief werken met je team, we noemen dat kort-cyclisch. Je leert hoe je dit proces opzet en gebruikt om als team sneller te leren en adaptief te worden. Je raakt op elkaar ingespeeld en geeft de gebruiker een centrale rol in je werkproces.


Gedrag is vaak zo ongrijpbaar. Dit spel gaat me echt helpen bij wat ik wil bereiken, het maakt heel concreet wat ik (anders) kan doen!

Judith de Venster

Het spel laat zien wat de ingrediënten zijn van het team. Wie welke eigenschappen inzet wordt nu bespreekbaar. Het geeft ons het recept voor succes in handen!

Anoniem

Ik kan er meteen wat mee! Vanaf vandaag ga ik mensen vaker vragen naar hun talenten en hen actief vragen om die in te zetten!

Ingeloes Bense

Heb je een vraag? Stel die gerust: