Playful Behaviour Design

Door gedragskennis in te zetten in je organisatie breng je jouw dienstverlening een stap verder! Je gaat van klantgericht werken naar mensgedreven werken. Aan de hand van gedragspsychologie kun je nóg betere diensten en producten ontwikkelen, die aansluiten op het gedrag en de behoeften van je (eind)gebruikers. Dit vraagt om een andere manier van kijken en doen. Wij bieden drie programma’s waarmee je in spelvorm essentiële vaardigheden leert die je inzet in het werken met gedrag.

Programma’s

Er zijn drie programma’s met elk een thema: communicatievaardigheden, gedragsonderzoek en adaptieve teams. In elk programma zitten drie spellen die elkaar aanvullen betreft de vaardigheden die je leert. De spellen zijn ook als losse spelmodules af te nemen.

Waar bestaat een spelmodule uit?
Een spelmodule bestaat steeds uit een mini college over gedragstheorie (45 minuten), het spelen van de game (3 uur) en een afronding (15 minuten). Je ‘loopt’ de online spelsessie uit met een flinke portie kennis, de vaardigheid al goed in de vingers en een glimlach! Je krijgt na de spelsessie een pakketje thuisgestuurd waar formats inzitten die je inzet om je nieuw geleerde skill mee te blijven oefenen en inzetten in je dagelijks werk. Wij houden twee weken lang de vinger aan de pols en kijken hoe het je vergaat. Na 2 weken is er een terugkom-ochtend en deel je met de groep wat je resultaten zijn. Je krijgt tips mee over hoe je het oefenen volhoudt. Je ontvangt tevens de presentatie over de gedragstheorie die bij het spel hoort.

Hoe werkt een programma?
Het programma is als fast-track van 6 weken te volgen of als intermediate-track van 3 maanden. De fast-track houdt in dat je per spelmodule twee weken de tijd hebt. De ene week een spelsessie, de ander een intervisie om te kijken hoe je dat wat je hebt geleerd hebt toegepast. Je krijgt na elke spelsessie formats toegestuurd waarmee je de skill kunt oefenen in je dagelijks werk. Je ontvangt ook de presentaties over de gedragstheorie die bij elk spel hoort. Aan het eind van het programma ontvang je een pakketje thuis. Er is ook een terugkom-ochtend waar je met elkaar deelt wat je resultaten zijn en je krijgt extra tips mee over hoe je het oefenen volhoudt. Als intermediate-track is er elke maand 1 spelsessie en intervisie.

Met hoeveel mensen kun je spelen?
De spellen zijn geschikt voor teams van 5-10 personen. Je speelt de spellen in online tool Miro, met daarnaast een video-verbinding in Zoom. Wil je met meer mensen spelen? Dan betaal je een bijdrage per extra speler. Het handigst is als je ons een bericht stuurt met je wensen qua aantal deelnemers. Dat kan met het formulier onderaan deze pagina.

Investering
De prijs van een losse spelmodule is 1.900,- euro. Al vanaf 190,- per persoon (team van 10).
De prijs van een programma is 5.600,- euro. Al vanaf 560,- per persoon (bij een team van 10).

Spellen integreren in je organisatie
Wil je de programma’s of losse spellen breder inzetten in je organisatie? Dat kan! Laat ons je wensen weten over het integreren van de spellen in je huidige organisatie veranderproces, bedrijfsschool of opleidingsprogramma. Er is veel mogelijk, we kijken graag samen naar een passende oplossing voor jouw organisatie. Vul hieronder het contactformulier in met je vraag!

Communicatie vaardigheden

Spel 1:
Feit of fictie?

Leer onderscheid maken tussen feiten en interpretaties. Wat neem je letterlijk waar en wat denk je te zien? Aan de hand van beeldende verhalen duiken we in op wat mensen zeggen, voelen, denken en doen. Door feiten te onderscheiden van fictie leer je beter waarnemen en tot andere inzichten te komen.

Spel 2:
Culturele bril

De bril waar jij de wereld mee ziet en die van een ander kunnen compleet van elkaar verschillen. Zet je eigen culturele context af en leer hoe je je perspectief kunt herkaderen.

Spel 3:
Feedback geven

Creëer meer begrip door te communiceren met elkaar via non-violent communication. Kom los van het denken in tegenstellingen: ja-nee, zwart-wit, alles-niks. Leer hoe je elkaar constructief vertelt wat je nodig hebt en kom tot een oplossing die werkt voor beide.

Gedrags-onderzoek

Spel 1:
Test je aannames

Aannames hebben we allemaal. Toch beperken ze je blik en de communicatie. Leer herkennen dat je aannames maakt. En stap over de drempel heen om ernaar te vragen: klopt dat? Ga next level en test welke aannames jij hebt in je werk.

Spel 2:
De probleemscan

Leer een (gedrags)probleem in kaart brengen. Welke vragen stel je jezelf? Op welke punten duik je dieper in? Zet de gedragsbril op. Het spel is gebaseerd op sociaal psychologische onderzoeksmethoden en richt zich op een concrete case. Wat zet jij in?

Spel 3:
Vraag maar raak!

Mensen praten graag over zichzelf. Stel ze een vraag en ze geven een antwoord. Toch is interviewen een skill op zich. Hoe voorkom je dat je naar de bekende weg vraagt? Welke vragen stel je dan wel? Ook maak je het behapbaar en leer je waar je mensen vindt om te interviewen.

Adaptieve Teams

Spel 1:
Leer leren

Om adaptief te worden moet je weten hoe je bekwaam kunt worden in nieuwe vaardigheden. Hoe verloopt dit proces van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam? Je leert via welke weg jij daar komt, aansluitend op het leertype dat bij jou past.

Spel 2:
Fluïde rollen

Leer hoe je de talenten en kwaliteiten van het team (en stakeholders) inzet. Je leert afstemmen over wie wat voor taken oppakt en krijgt inzicht in hoe de groep zich als groep gedraagt. Je oefent om als groep te reageren op verschillende scenario’s. En daardoor leer je sturen op de aanpak van het team.

Spel 3: Geoliede machine

Ook op procesniveau kun je adaptief werken met je team, we noemen dat kort-cyclisch. Je leert hoe je dit proces opzet en gebruikt om als team sneller te leren en adaptief te worden. Je raakt op elkaar ingespeeld en geeft de gebruiker een centrale rol in je werkproces.


Gedrag is vaak zo ongrijpbaar. Dit spel gaat me echt helpen bij wat ik wil bereiken, het maakt heel concreet wat ik (anders) kan doen!

Judith de Venster

Het spel laat zien wat de ingrediënten zijn van het team. Wie welke eigenschappen inzet wordt nu bespreekbaar. Het geeft ons het recept voor succes in handen!

Anoniem

Ik kan er meteen wat mee! Vanaf vandaag ga ik mensen vaker vragen naar hun talenten en hen actief vragen om die in te zetten!

Ingeloes Bense

Neem contact op