Design Sprint

Een probleem waar je niet makkelijk uitkomt? Met onze Design Sprints krijg je helder waar, wanneer, en waarom je klant of doelgroep zich gedraagt op een bepaalde manier. Je gaat zien hoe je met Design Thinking oplossingen ontwerpt die aansluiten bij de behoeften van je klant. In vier stappen ga je van probleem naar innovatieve oplossing.

De Design Sprint is volledig online te doorlopen maar ook deels online en deels offline. Online werken we met brainstorm tool Miro en een video conferencing tool naar keuze.

Wat gaan we doen

Stap 1: Probleem analyse

We beginnen met het definiëren (of herdefiniëren) van je probleem. We brengen in kaart hoe het systeem bepaalde dingen in stand houdt. We maken een stakeholder analyse en stellen een aantal sprintvragen op. Ook betrekken we de experts die nodig zijn bij het scherp krijgen van de juiste focus voor de sprint.

Werkvormen: stakeholder analyse, empathy map, context mapping, storymapping

Stap 2: Oplossingen bedenken

Verder denken dan je eigen kader, dat doen we aan de hand van creatieve brainstorm technieken. Op een leuke manier kom je aan een berg ideeën in (online) brainstorm sessies. De ideeën gaan we clusteren en combineren. De oplossingen die ontstaan hebben zo verschillende invalshoeken. We maken een selectie van de ideeën die eruit springen voor je klant of doelgroep.

Werkvormen: music thinking, theatersport, creatieve brainstorm technieken

Stap 3: Prototypes maken

In deze stap gaan we oplossingen concreet maken. We zien goed hoe iets werkt door het idee in een papieren prototype te veranderen. De prototypes werk je uit in duo’s of kleine groepjes en presenteer je aan elkaar en de betrokken experts. Met de feedback van de experts op zak kijken we naar welke oplossing we selecteren om door te ontwikkelen voor een test met eindgebruikers.

Werkvormen: paper prototype, LEGO serious play, online moodboard

Stap 4: Gebruikers-test

De vierde stap in het proces is om gebruikers te laten reageren op wat je hebt bedacht. Door een gebruikers-test kun je zien hoe zij op je prototype reageren. Zowel op het onderdeel van de vormgeving als de tekst en het ontwerp haal je feedback op. Met deze feedback in de pocket heb je je oplossing gevalideerd en weet je wat je klant of doelgroep raakt.