Eens / oneens ?

Biologisch gezien ervaren we alles hetzelfde, zoals de kleuren die we zien.

Feit of Fictie

Als je keer op keer merkt dat jouw team/afdeling totaal anders kijkt naar de dingen. Dan loopt het soms stroef in de communicatie, of niet?

In deze game leer je:

  • Genuanceerd waarnemen, feiten van interpretatie onderscheiden en deze benoemen

  • Communiceren met andersdenkenden over jullie verschillen in interpretatie en taal

  • De kracht van framing inzetten in je communicatie & samenwerking

Praktisch

Aantal spelers
Je speelt de game met 8-16 personen die met elkaar samenwerken in teamverband (of in een project). Een spelsessie duurt 2.5 uur en je speelt meerdere 'levels’ van de game. Steeds wordt het spel een stapje uitdagender.

Voor wie?
Het spel is ontworpen om te spelen met teams binnen een afdeling, of van verschillende afdelingen, die ondanks de bestaande werkafspraken soms moeite hebben om elkaar te begrijpen en te vinden. En voor organisaties in verandering en/of transitie die op zoek zijn naar een (nieuwe) gemeenschappelijke taal.

Uit de praktijk gegrepen
Je speelt als team scenario’s uit de eigen werkcontext. Hierover stemmen we van tevoren met je af. Dit zorgt voor een hoge transfer naar je eigen werkcontext.

Locatie
Op kantoor of een toffe locatie naar keuze.

Masterclass

De game Feit of Fictie kun je boeken met een masterclass in de sociologie en psychologie. Door de masterclass verdiep je je kennis in het psychologische effect van ‘framing’ en ‘speech-acts’.

Dit geeft een andere blik op de (soms moeizame) samenwerking tussen teams of afdelingen binnen een organisatieverandering. Je leert hoe je een boodschap (opnieuw) vormgeeft en een gemeenschappelijke taal creëert op basis van gedeelde associaties.

Keywords:

  • Framing

  • Onbewuste (associatieve) denkpatronen

  • Verander-taal

Boeken

Info & prijzen? Er is veel mogelijk, deel wat je graag wenst en voor ogen hebt:

Vorige
Vorige

Culturele Bril

Volgende
Volgende

Fluïde rollen