Over

Ik ben Jennifer van Exel, de oprichter van Studio ToiToi. Als Creative consultant, Design Thinker en Serious Games Designer ligt mijn expertise op het gebied van cultuuranalyse, gamification voor leren, en het ontwerpen van oplossingen vanuit de user-experience. Mijn rol verschilt per project: adviseur, projectleider, trainer.

Mijn specialisme is het ontwerpen en faciliteren van serious games. Dat zijn spellen waarin spelers een complexe, bestaande probleemsituatie ontrafelen door te spelen. Zo leer je de situatie, de spelregels daarvan, en elkaars positie daarbinnen anders kennen. Door het spel train je jezelf anders te gedragen in dezelfde situatie.

Ik ben afgestudeerd Kunst- en Cultuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam, University of Warwick en School of Arts in Belgrado. Een opleiding die mij als een kunstenaar heeft leren kijken. Die me tegelijkertijd als wetenschapper heeft uitgerust om kritische analyses te schrijven. En me een zeer uitgebreide toolbox heeft gegeven om creatieve processen op te zetten, begrijpen en begeleiden (vanuit theater, dans, cultuurkritiek, filosofie, genderstudies).

Daarnaast ben ik begeleider van creatieve processen. Doordat ik in uiteenlopende omgevingen en organisaties heb gewerkt ben ik goed in te zetten in projecten waar meer-dan-een denkwijze nodig is – of verschillende denkwijzen tegenover elkaar staan. Uit mijn theaterachtergrond neem ik mee als kernwaarden: inclusief, plezier, nieuwsgierig, alternatief.

Ik heb eerder gewerkt als…
Communicatieadviseur, festival producent, theatermaker, interviewer voor statistisch veldonderzoek van het CBS, vrijwilligerscoördinator. Werk dat mij met veel mensen in contact heeft gebracht. Uit allerlei landen, culturen en leefomstandigheden. En wat me met uiteenlopende mate van weerstand heeft leren omgaan.

Opleidingen
Gedragsexpert, Duwtje, 2019.
Service Design Thinking Facilitation, Design Thinkers Academy, 2019.
Creatieve communicatiestrategie, van der Hilst, 2018.
MA – International Performance Research (Erasmus Mundus), 2014.
BA – Theater- Film en Televisiewetenschappen (Univ. Utrecht), 2012.
Erasmus exchange – Applied Theatre & Stand-up Comedy (Kent University)

Studio ToiToi

Werken op het snijvlak van communicatie, gamedesign, learning experience design en gedragsverandering, dat doe ik niet alleen. Studio ToiToi is een samenwerkingsverband tussen communicatieadviseurs, social-, product- en strategic foresight designers, web-developers, vormgevers, animatiebureau In60Seconds, gedragswetenschappers en veranderkundigen.

Sustainable Development Goals

%d bloggers liken dit: